Rotturdam
Image default
Beauty en verzorging

Overmatig zweten behandelen met Botox

Botox is werkelijk een wondermiddel. Het is al geruime tijd in gebruik als anti-rimpel middel. Het kan gebruikt worden om hoofdpijn te verhelpen en het kan tegen overmatig zweten behandelen worden ingezet. Dat is toch wel mooi voor een stof dat eigenlijk een giftig stofje is.

Het meest bekend is botox oftewel botuline toxine vanwege de behandeling tegen rimpels. Doordat het de spieren licht verlamd waarin het is ingespoten door Injectable Klinieken, ontspannen deze spieren zich en zullen de rimpels minder zichtbaar worden. Botuline toxine helpt ook tegen hoofdpijn als het wordt ingespoten in spieren die door te hard aanspannen de hoofdpijn veroorzaken. Bij het bestrijden van overmatig zweten worden de zenuwen die zweetklieren stimuleren om zweet te gaan produceren, buiten werking gesteld. Het heeft geen invloed op de andere delen van het lichaam waar normaal gesproken ook zweet geproduceerd kan worden.

Overmatig zweten is lastig. Het kan grote invloed hebben op je sociale leven. Vooral onder de oksels, de handpalmen en voetzolen wordt vaak enorm getranspireerd. Het is niet zo’n prettig gezicht voor een ander en bovendien kan iemand erg vies ruiken door al dat gezweet. Dat weet iemand meestal goed van zichzelf en weet zich hierdoor geen houding meer te geven. Een beetje normale deodorant doet allang zijn werk niet meer.

Met zwetende handpalmen durf je niemand meer een hand te geven. Dat staat toch wel een beetje raar als je aan iemand voorgesteld wordt of op een verjaardag of bij het solliciteren. Je moet wel een heel vlot praatje hebben om daar over heen te kunnen praten. Of je moet een imam zijn. Ik herinner met nog de imam die weigerde Rita Verdonk een hand te geven. Zou jij ook klamme handjes hebben gehad en zich ervoor hebben geschaamd? Of zou hij zo zijn eigen voor ons onbegrijpelijk redenen hebben gehad.

Voor meer info : bezoek de website