Rotturdam
Image default
Aanbiedingen

Deurbeslag kopen: waar op te letten?

Bij het kopen van goed deurbeslag let je merendeels op de uitstraling en op de veiligheid van het deurbeslag. Het deurbeslag moet goed aansluiten op de stijl van de rest van je woning of kantoor. Daarnaast moeten vooral de buitendeuren ook nog eens goed beschermd zijn tegen inbraak of ander ongewenst bezoek. Goed deurbeslag kopen, doe je op deurklinkenshop.be. Op welke zaken moet je echter nog meer letten bij je aankoop naast veiligheid en schoonheid?

 

Welk materiaal past bij je?

Deurbeslag krijg je in allerlei materialen, zoals RVS, chroom, messing en zelfs goud. Welk materiaal je kiest, is afhankelijk van je woningstijl en de hoeveelheid onderhoud die je aan je deurbeslag naderhand wil hebben. RVS is bijvoorbeeld een materiaal dat zorgt voor stevigheid en reduceert de kans dat je deurbeslag beschadigd raakt. Ook heeft RVS nauwelijks onderhoud nodig. Voor de binnendeuren is de keuze voor houten deurbeslag een aanrader, omdat dit warmte en sfeer met zich meebrengt. Buiten kun je hout echter niet toepassen, omdat je zo houtrot in de hand werkt. Je kunt ook voor glas en vergulde materialen kiezen, maar aangezien dit kwetsbare materialen betreft, neemt de kans op schade flink toe.

Kleurtje in je deurbeslag?

Niet alleen het materiaal kun je kiezen. Deurbeslag kun je tegenwoordig ook in bijna iedere kleur laten vervaardigen. Zeker bij kunststof deurbeslag zijn kleuren zeer in trek voor een retro uitstraling van de woning of het kantoor. Hierbij zijn patroontjes in de deurklinken ook niet uitgesloten voor bijvoorbeeld een babykamer. Ook erg in de mode is het zwarte deurbeslag. Zwart zorgt voor een strakke en luxueuze uitstraling, die bij iedere stijl toepasbaar is.

De afwerking van je deurbeslag

De afwerking van je deurbeslag kun je zelf ook kiezen. Dit heeft vooral te maken met de stijl van je huis of kantoor. Heb je bijvoorbeeld een authentieke landelijke stijl, dan kun je het beste kiezen voor ronde of ovale vormen in je deurbeslag. Heb je juist een modernere stijl, dan is een vierkante afwerking van je deurbeslag iets voor jou. Neem de stijl van je huis goed mee in je overweging en pas het deurbeslag hierop aan.

 

Meten is weten

Dit laatste punt klinkt wel een beetje logisch, maar vergeet vooral ook niet je deuren op te meten. Niets is zo vervelend als het perfecte deurbeslag gevonden te hebben en er vervolgens achter te komen dat het helemaal niet op jouw deur past. Om teleurstellingen te voorkomen, meet je daarom eerst de PC-maat, het gatenprofiel en de deurdikte van je deur op.