Rotturdam
Image default
Aanbiedingen

Het hele jaar gebruik maken van je zwembad

 

Nu het einde van de zomer in zicht is wordt het tijd om weer een afspraak te maken voor het winterklaar maken van je zwembad. Het zwemseizoen is bijna voorbij en de winterafdekking kan uit de schuur gehaald worden.

 

Wat nou als je het liefst het hele jaar gebruik wil maken van je zwembad? 

Er zijn enkele stappen en opties die je kunt overwegen om het zwemseizoen te verlengen.

 

Verwarmingsmethode

Als de buitentemperatuur omlaag gaat is het voor een warmtepomp hard werken om het zwembadwater op temperatuur te houden. Investeer in een krachtige warmtepomp met een hogere capaciteit dan normaliter noodzakelijk. Deze zal het zwembadwater langer en makkelijker op de gewenste temperatuur houden. 

 

Zwembadafdekking

Een goede zwembadafdekking is hierbij onmisbaar. Deze houdt warmte vast en vermindert verdamping van het water. Kies voor een isolerende afdekking om het warmteverlies te minimaliseren. 

 

Zwembadisolatie

Overweeg om je zwembad te isoleren, vooral als het bovengronds is. Goede isolatie kan helpen bij het vasthouden van warmte. Wel blijft het een feit dat de meeste warmte verloren gaat aan het wateroppervlakte, vandaar dat de zwembadafdekking heel belangrijk is.

 

Verwarmde omliggende ruimte

Overweeg een overdekte en verwarmde ruimte rondom je zwembad, zoals een serre of poolhouse. Dit biedt beschutting en maakt het hierdoor comfortabel om het zwembad te gebruiken, ook tijdens de koudere of regenachtige dagen. Tegenwoordig zijn hierin vele mogelijkheden met bijvoorbeeld schuifbare delen, zodat je tijdens de warme dagen het poolhouse volledig open kan zetten.

 

Isoleer de leidingen

Zorg ervoor dat de leidingen en apparatuur die bij het verwarmen van het zwembad betrokken zijn, goed zijn geïsoleerd om warmteverlies te minimaliseren. 

 

Professioneel advies

Informeer bij zwembadspecialist Amarque naar de mogelijkheden. Zij kunnen je van advies voorzien en gelijk aangeven wat de geschatte kosten zijn voor het verlengen van het zwemseizoen. Want het is fijn om langer gebruik te kunnen maken van het zwembad, maar kijk goed wat dit voor extra kosten op de energierekening met zich meebrengt.

 

https://www.amarque.nl/