Rotturdam
Image default
Zorg

paardencoaching

Je hebt je in je leven bepaalde gedragspatronen aangemeten. Strategieën waarmee je leven leefbaar werd. Ervaringen en omgevingsfactoren hebben daar een rol bij gespeeld. Maar soms kunnen deze gedragspatronen later in je leven verhinderend blijken te zijn tijdens het werk, maar ook in je privé leven.

Paardencoaching helpt je om deze patronen op te sporen, te herkennen en te veranderen. Met paardencoaching worden vastgelopen processen vlotgetrokken

In het opgroeien kiest elk mens al heel jong een strategie om het overweldigende, vaak bedreigende leven het hoofd te bieden. De gekozen strategieën hebben ons als klein kind veiligheid geboden. Daarom hebben we de bijbehorende denk- en gedragspatronen zo in onszelf laten wortelen, dat die patronen bepalen hoe we op de wereld om ons heen reageren. Zolang onze patronen passen in de wereld om ons heen, is iedereen gelukkig. Wanneer onze manier van denken en doen op gespannen voet komt te staan met onze omgeving, komen gevoelens van ongemak (boosheid, angst, verdriet) naar boven.


Paardencoach Joep Herni met coachpaard Sietse 

Dit is waar paardencoaching over gaat: om te begrijpen waar ons ongemak vandaan komt, is het zaak om inzicht te krijgen in onze eigen patronen en onze zelfgekozen strategieën. Om de gevoelens van ongemak om te buigen naar blijheid, is het zaak om grip te krijgen op onze eigen mogelijkheden om dat te bereiken. Middels paardencoaching en met behulp van paarden dus wordt de cliënt gecoacht om patronen te herkennen. De interactie tussen paard en mens wordt geanalyseerd door de paardencoach en middels gerichte vragen en het uitvoeren van opdrachten wordt de cliënt door het paard een spiegel voorgehouden. Paarden zijn zeer gevoelige dieren die veel signalen opvangen en in staat zijn lichaamshouding te lezen. Ook wanneer dit voor de mens niet zichtbaar is. Daarmee zijn paarden ideaal om als coachingsmiddel in te zetten bij re-integratie, loopbaanadvies, lifecoaching of als deel van een outplacementtraject.

https://horsesandcoaching.nl/paardencoaching/