Rotturdam
Image default
Entertainment

Wat te doen op regenachtige dag

In de zomervakantie is het niet elke dag even mooi weer in Nederland. De kinderen zijn dan voor een aantal weken achter elkaar vrij en op een regenachtige dag vervelen zij zich snel. In dit artikel worden een aantal overdekte activiteiten besproken die je samen met je kinderen kunt gaan doen.

Zwembad

Een leuke optie om te gaan doen is een dagje naar het zwembad. Misschien kunnen je kinderen een vriendje en vriendinnetje meenemen zodat ze zich de hele dag kunnen vermaken. Je kunt zelf ook een beetje zwemmen om vervolgens te relaxen en bijvoorbeeld een boekje te lezen. Ondanks dat het buitenbad niet open is door het slechte weer is er in het binnenzwembad nog genoeg vermaak voor de kinderen zoals een glijbaan of een wildwaterbaan.

Binnenspeeltuin

Ook is het leuk om naar een binnenspeeltuin te gaan. De kinderen kunnen zich uren vermaken in alle verschillende onderdelen van de hele grote speeltuin. Zoals een glijbaan, ballenbak of springkussen. Zelf kun je ondertussen genieten van een drankje op het terras en misschien nog een opdracht voor werk afmaken of gewoon relaxen met een boek.

Bioscoop

Wanneer je denkt dat het niet leuk is om met je kinderen naar de bioscoop te gaan omdat kinderfilms niet leuk zijn, heb je het bij het verkeerde eind. Wat mij betreft zijn Disney films tijdloos en blijft het leuk om naar deze films te kijken en er blijven ook steeds meer nieuwe films bij komen. Dus plan op een regenachtige dag een middagje bios in en vergeet natuurlijk niet de popcorn.

Museum

Bij een museum denkt iedereen aan een saaie tentoonstelling, maar tegenwoordig bestaan er ook vele leuke en interessante musea. Zoals een museum over dinosauriërs, het menselijk lichaam of verschillende dieren. Er is altijd wel een museum te vinden over iets wat je kind interessant vindt.

Trampolines

Als laatst zullen je kinderen een geweldige middag hebben wanneer je ze meeneemt naar een hal met trampolines. De kinderen kunnen eindeloos springen en kunstjes doen op verschillende ingraaf trampolines. De gehele vloer is bedekt met trampolines zodat de kinderen gewoon over de trampoline randkussen kunnen springen.

 

Voor meer info : bezoek de website