Rotturdam
Image default
ZZP

15 tips voor het schoonmaken met een beperkt budget

Schoonmaakartikelen kunnen behoorlijk wat toevoegen aan ons maandelijkse winkelbudget. Maar wat als u geen dure, gevaarlijk giftige schoonmaakproducten hoeft te gebruiken om te genieten van een schone ruimte? Hier zijn onze top 15 tips om je ruimte sprankelend schoon te maken met een beperkt budget, je wil natuurlijk niet uitwijken naar 100 euro lenen voor je schoonmaakartikelen.

1. Je magnetron reinigen met stoom

Het schrobben van een magnetron kan een hele klus zijn, dus het reinigen met stoom met dingen die je al in huis hebt, is een geweldige tijdbesparende en geldbesparende oplossing. Meng hiervoor twee eetlepels witte azijn en wat etherische oliën en zet dat ongeveer twee minuten in de magnetron. Je magnetron moet sprankelend schoon zijn! Is je magnetron verleden tijd en kapot? Met spoed geld lenen particulier is vandaag de mogelijk tegen aantrekkelijke tarieven. Druk op de link voor meer info over deze gunstige leenvorm.

2. Maak je tv schoon met koffiefilters

Als je statische elektriciteit gebruikt, kun je je tv-scherm schoonmaken met een eenvoudig koffiefilter of een oud droogdoekje in plaats van doekjes te gebruiken.

3. Eenvoudige tapijtreiniger

Een van de beste en meest kostenefficiënte manieren om een vlek uit een tapijt te verwijderen, is door scheerschuim te gebruiken. Breng het aan op de vlek, laat het ongeveer 30 minuten zitten en dep het dan af. Spuit daarna 50/50 azijn-wateroplossing en veeg het er dan voorzichtig af.

4. Maak je douchekop schoon

Douchekoppen kunnen gemakkelijk vies worden, maar kunnen ook moeilijk schoon te maken zijn. De beste manier om een vuile douchekop schoon te maken, is door een zak zuiveringszout en azijn te pakken, deze aan de douchekop te binden, een nacht te laten staan en voila! Je douchekop moet zo goed als nieuw zijn.

5. Gebruik een tandenborstel om je toetsenbord schoon te maken

Als je toetsenbord vuil wordt, haal dan een vochtige tandenborstel over de toetsen om alle hoeken en gaten van je toetsenbord schoon te maken.

6. Gebruik een föhn om watervlekken te verwijderen.

Een gemakkelijke en voordelige manier om watervlekken op uw tafel te verwijderen, is door uw föhn te gebruiken. Als je middelmatige hitte gebruikt vanaf ongeveer 5 cm afstand van de vlek terwijl je deze uitpoetst met een washandje, zou deze binnen de kortste keren verdwenen moeten zijn.

7. Was je ramen als het bewolkt is

Meng gelijke delen azijn en water om je ramen schoon te maken, maar zorg ervoor dat je het doet als het bewolkt is, zelfs als je niet met azijn schoonmaakt. Als het zonnig is, kan je reiniger te snel drogen, wat strepen op je raam kan achterlaten, dus wacht op een bewolkte dag.

8. Maak uw vaatwasser schoon

Nadat u duidelijk vuil uit uw vaatwasser heeft verwijderd, plaatst u een kopje azijn in een vaatwasmachinebestendige beker op de bovenste plank en laat u de vaatwasser op een stootje draaien, maar met de hoogst beschikbare temperatuur. Strooi dan baking soda op de bodem en laat het opnieuw draaien met dezelfde instellingen.

9. Maak je spons schoon in de magnetron

Het is goed om af en toe schoon te maken waar je mee schoonmaakt. Om je spons schoon te maken, week je hem in water en zet je hem 2 minuten in de magnetron op een magnetronbestendige plaat. Dit zou de meeste bacteriën op de spons moeten doden.

10. Zet je ramen open!

Luchtvervuiling binnenshuis kan een negatieve invloed hebben op je leefruimte. Schimmelsporen, chemicaliën uit je schoonmaakproducten, verfdeeltjes en allerlei andere dingen kunnen zich na verloop van tijd in je huis ophopen. Af en toe je ramen openen is een gratis manier om van deze vervuiling binnenshuis af te komen en je ruimte op te frissen met wat schone lucht.

11. 1-ingrediënten kookplaat schoon

Als u vetophoping op uw kookplaat wilt verwijderen, strooi dan gewoon zuiveringszout erover en gebruik een natte doek om deze schoon te maken.

12. Gebruik een microvezeldoek

Microvezeldoeken zijn een uitstekende manier om geld te besparen en het milieu te helpen. De voordelen omvatten, maar zijn niet beperkt tot, het kunnen wassen met alleen water, het opnemen van 98% van de ziektekiemen en het vermogen om honderden keren te worden gebruikt. Dit bespaart u geld en minimaliseert het gebruik van schadelijke chemicaliën in uw huis, dus waarom zou u het niet proberen!

13. Maak uw afvalverwijdering schoon

Als u ijsblokjes in de afvoer gooit wanneer u de afvalverwijdering laat lopen, zou dit moeten helpen om het op te ruimen. Om eventuele geurtjes te verwijderen, moet je ook citroen- of sinaasappelschillen door de afvoer halen.

14. Maak uw koffiezetapparaat schoon

Een manier om uw koffiezetapparaat schoon te maken, is door een 50/50 mengsel van azijn en water door de machine te laten lopen. De beste manier om dit te doen is door de cyclus te starten, deze halverwege ongeveer 30 minuten te stoppen zodat het mengsel zijn werk kan doen, en dan af te ronden.

15. Ontgeur je matras

We maken vaak schoon wat er op onze matras ligt, maar denken er meestal niet aan om onze eigenlijke matras schoon te maken. Door wat zuiveringszout op de matras te doen, deze een uur of twee te laten zitten en vervolgens op te zuigen, kunt u enkele van de geuren verwijderen die zich in de loop van de tijd in de matras hebben opgehoopt.

Schoonmaken kan vervelend zijn en moeizaam proces, maar voorbereid naar binnen gaan kan een deel van de stress helpen verlichten. We hopen dat deze tips je zullen helpen voor de volgende keer dat je je ruimte opruimt.

https://www.leningenhypotheek.com/800-euro-lenen/