Rotturdam
Image default
Aanbiedingen

Beste raamdecoratie voor vochtige plekken

Als je iemand vraagt zich zijn droomkeuken of -badkamer voor te stellen, is de kans groot dat die een raam boven de gootsteen of het bad zal bevatten. Het heeft iets luxueus om naar buiten te kunnen kijken terwijl je de afwas doet of je lekker laat weken na een lange dag. Maar een raambekleding kiezen die bestand is tegen deze vochtige ruimtes kan lastig zijn. We delen onze topkeuzes voor badkamer raamdecoratie en raamdecoratie voor boven de gootsteen, samen met een paar andere kenmerken waarmee je rekening moet houden.

Een van de eerste dingen waarmee je rekening moet houden bij het bedekken van ramen voor wastafels of badkuipen is hoe vaak ze aan vocht zullen worden blootgesteld. Ramen boven badkuipen en wastafels worden aan veel meer vochtigheid, stoom en spatten blootgesteld dan andere ramen in huis. Het ijverig laten draaien van je badkamerventilator is misschien niet voldoende om de raambekleding tegen vochtigheid en condens te beschermen. Het is dus extra belangrijk om een raambekleding te kiezen die niet-absorberend is en sterk blijft in een spatzone.

Kunststof houten jaloezieën

Kunststof houten jaloezieën zijn keuken- en badkamer klassiekers omdat ze vochtbestendig zijn. Echt houten jaloezieën kunnen opzwellen, barsten of kromtrekken als ze aan te veel vocht worden blootgesteld, dus zijn jaloezieën van imitatiehout het perfecte alternatief. Ze zijn perfect voor spatzones omdat ze zo gemakkelijk schoon te maken zijn, en bestand zijn tegen verkleuring en vlekken. Veel jaloezieën van imitatiehout zijn er in overtuigende houttinten met reliëftexturen, zodat het soms moeilijk is het verschil te zien tussen imitatiehout en echt hout.

Rolgordijnen

Als kunststof houten jaloezieën niet bij je interieur passen, is een rolgordijn misschien perfect voor je. Veel rolgordijnen zijn gemaakt van vinyl of PVC, dus ze houden geen vocht vast zoals andere stoffen rolgordijnen. Stof kan schimmel kweken, dus kies je best voor vinyl rolgordijnen voor ramen boven wastafels en badkuipen.

Maar dit zijn niet de saaie oude rolgordijnen van je grootmoeder! Tegenwoordig worden rolgordijnen bedrukt in een grote verscheidenheid van stijlvolle kleuren en patronen. Sommige rolgordijnen zijn zelfs gestempeld of in reliëf gemaakt, zodat ze een textuur hebben die diepte geeft!

Overweeg bij het bestellen van je rolgordijnen ook hoeveel privacy je nodig hebt. Rolgordijnen die binnen gemonteerd zijn hebben kans op lichtspleten aan de zijkanten (soms tot een centimeter!), wat vooral voor kuipramen een probleem kan zijn. We raden buiten gemonteerde rolgordijnen aan voor de meeste privacy.

https://www.raamdecoratie.com