Rotturdam
Image default
Woningen

Wat is een glazen schuifwand overkapping?

Een glazen schuifwand overkapping is zowel een esthetisch als functioneel onderdeel van een huis of een andere structuur. Een glazen schuifwand wordt vaak buiten de muren en toegangsdeuren geplaatst en fungeert als barrière tussen binnen en buiten. Het zorgt ervoor dat natuurlijk licht de ruimte binnenkomt, waardoor je kunt besparen op elektriciteit. Helder glas is een veel voorkomende optie, maar er zijn ook verschillende alternatieven waaruit je kunt kiezen. Het is ook belangrijk om te zoeken naar een slagvaste glazen schuifwand om ervoor te zorgen dat deze lang meegaat. Glazen schuifwanden zijn functioneel en zijn over het algemeen te zien bij de entree van een gebouw.

Bescherming tegen de weersomstandigheden

Je wilt niet dat je bezoekers nat worden als ze buiten je huis of kantoor op je wachten. Dit zal een slechte indruk op je gasten maken. Een glazen luifel is de oplossing voor dit probleem. Misschien woon je op een plek waar de temperatuur stijgt en hou je er niet van om in de volle hitte van de zon  te staan. Glas bestellen op maat voor je glazen overkapping is dan een goede oplossing. Het is een garantie dat je kunt genieten van de warmte van de zon zonder dat je je zorgen hoeft te maken over verbranden door de zon. Glazen luifels zullen niet alle UV-stralen tegenhouden, maar het zal een zekere mate van bescherming bieden tegen de zon. Je kunt er ook voor kiezen om een ​​extra UV-coating aan het glas toe te laten voegen, vergelijkbaar met die van zonnebrillen en autoruiten.

Het onderhoud en de duurzaamheid van een glazen schuifwand

Glas wordt soms geassocieerd met het woord breekbaar, maar tegenwoordig hoeft dit niet meer zo te zijn. Voor glazen luifels gebruikt men een specifiek soort glas dat bestand is tegen barre weersomstandigheden. Dit soort glas is duurzamer dan het gewone glas dat je kent. Het is bewezen dat ze bestand zijn tegen extreem weer zoals harde wind en zware sneeuwophoping. Een glazen luifel heeft ook een sterk en solide frame om het vast te zetten, waardoor deze jarenlang meegaat. Glazen luifels raken door hun stevigheid niet na verloop van tijd beschadigd. Ze zijn ook gemakkelijk te onderhouden, waardoor ze zeer kosteneffectief zijn. Luifels van kunststof verliezen hun transparantie en kunnen na verloop van tijd verkleuren. Deze zijn na een relatief korte tijd aan vervanging toe, maar een goed onderhouden overkapping van hoogwaardig glas gaat gegarandeerd een leven lang mee.