Rotturdam
Image default
Boeken en Tijdschriften

De magie van gepersonaliseerde kinderboeken

Het is tegenwoordig een van de meest besproken cadeaus voor kinderen: een kinderboek met hun eigen naam. In deze kinderboeken met naam is je kindje terug te vinden in de hoofdrol van het verhaal en alle avonturen die hierbij komen kijken. Het is een bijzonder en speciaal cadeau, niet alleen voor het kindje maar ook voor de ouders en grootouders. Je zorgt er als het ware voor dat je kindje hun verbeelding kan gebruiken in wat er nog meer in het verhaal kan gebeuren. Het is daarom een hele goede manier om creativiteit te stimuleren. 

Voor alle interesses 

Hoe leuk is het om een kinderboek cadeau te doen aan je kindje dat gaat over hun favoriete onderwerp. Misschien is je kindje wel helemaal gek van sport, het heelal en astronauten of prinsen en prinsessen. Er zijn genoeg mogelijkheden, van kinderboeken over draken en kastelen tot kinderboek voetbal. Zo kan je altijd een boek vinden dat aansluit bij de interesses van je kindje om er zo voor te zorgen dat zij het boek met plezier zullen lezen. Het kan ze ook stimuleren om zelf te lezen, zo kunnen ze jou misschien het verhaal uit het boek voorlezen. 

Stimuleren van lezen en luisteren 

Met een gepersonaliseerd verhaal stimuleer je niet alleen een rijkere verbinding maar kan je je kindje misschien ook stimuleren om te oefenen met lezen en voorlezen. Het is natuurlijk extra  bijzonder om een verhaaltje te lezen met een karakter dat dezelfde naam heeft als jou. Zo laat je zien dat alles mogelijk is en iedereen avonturen kan meemaken. Ze gaan zichzelf zien als held van het verhaal, wat weer kan helpen bij de ontwikkeling van hun zelfbeeld en zelfvertrouwen. Tevens is het leuk om te zien als zij door gaan hebben dat zij dezelfde naam hebben als de helden in hun verhaaltjes. 

Rijke verbeelding 

Zo is het niet alleen leuk voor het kindje zelf, maar ook voor de andere mensen in hun leven. Ze gaan hun verbeelding gebruiken om het verhaal voort te zetten en kunnen in samenwerking met anderen kijken naar waar het verhaal hun kan brengen. Ze zullen meer zin krijgen om een verhaaltje te lezen en gaan hierdoor misschien zelfs makkelijker naar bed. Doordat ze zien wat er mogelijk is in de verhalen kan het ook gebeuren dat zij vaker naar een boek gaan vragen, in plaats van bijvoorbeeld televisie of games. Het kan er ook voor zorgen dat zij een snellere ontwikkeling hebben in lezen, luisteren en voorlezen. 

 

https://bimibooks.nl/kinderboek-voetbal/