Rotturdam
Image default
Woningen

Stookhout kopen voor in het kampvuur of de open haard?

Op zoek naar brandhout voor de sier, of om je vuurtje te stoken en ook nog voor een betaalbare prijs? Bij Nordic Woods kan je een pallet stokhout kopen, verkrijgbaar in verschillende maten. Het berkenhout is beschikbaar in hele en halve kratten, afhankelijk van hoeveel je wilt, of in een zak voor het makkelijkere hanteren. Eenmaal in huis maak je een gezellige Scandinavische sfeer door het hout te stapelen bij de open haard of houtkachel. Grotere stukken kunnen door het toegepaste droogproces ook buiten worden bewaard zodat ook de tuin een Noordse look krijgt.

Hoe wordt het hout bewerkt?

Het drogingsproces van het berkenhout vindt plaats in een oven door middel van verbranding van restproducten uit de houtzagerij en zo wordt verspilling tegengegaan. Het hout wordt gelijkmatig gedroogd waardoor het minder rookt als het eenmaal in je haard of kachel gaat. Het ovengedroogde berkenhout heeft geen vocht of beestjes dus daar hoef je niet voor te vrezen. Maar dat is niet het enige voordeel. Het gedroogde hout heeft een langere brandtijd, zo hoef je minder vaak aan te vullen en ben je minder energie kwijt aan het laten verdampen van het vocht alvorens het goed brandt. 

Welke houtsoorten zijn er nog meer beschikbaar?

Naast berkenhout kan je natuurlijk ook andere soorten stookhout kopen. Zo is er ook het compacte eikenhout dat efficiënt brandt en meer warmte uitstraalt. De donkere houtkleur en het schors geven een extra boost aan het outdoor sfeertje dat je creëert. Beukenhout is eveneens uitermate geschikt als brandhout. Het brandt langzaam en met stukken met een lengte van 25 tot 28 centimeter passen ze met gemak in de kachel of de open haard. De vierde houtsoort, het elzenhout, is perfect stookhout voor in de kachel vanwege de optimale verbrandingswarmte. Kan je niet kiezen? Geen probleem! Gemengde pallets met eik, iep en berk zijn beschikbaar voor als je meer dan een wilt uitproberen.

Altijd voordeel pakken, met pallets en zakken!

Het berkenhout is ook verkrijgbaar in netten voor makkelijke hanteerbaarheid. De 60 netten zitten in een pallet van 1,8 m3. Zonder netten is het op hetzelfde oppervlak en op 1 m3. Hoe meer pallets stookhout je koopt, hoe voordeliger je uit bent! Je besparing kan oplopen van € 12,- en € 18,- voor 2 of 3 pallets tot € 54,- voor 9 stuks. Daarnaast zijn bestellingen over de €140 gratis op elk adres. More is less! Eenmaal bij je thuis is het klaar om de kamer te verwarmen, en laat je de winter lekker buiten de deur!