Rotturdam
Image default
Beauty en verzorging

Vier tips voor een gevoelige huid

Heb jij het gevoel dat je niks kan doen of je huid is al geïrriteerd? Ontzettend veel mensen hebben last van een gevoelige huid. Met kwalitatieve producten, zoals van Toskani, kan je je huid verzorgen. Dit zijn de dingen die je kunt doen als je last hebt van een gevoelige huid.

Let op ingrediënten

De irritaties waar je met een gevoelige huid vaak mee te maken hebt, komen negen van de tien keer door een overgevoeligheidsreactie op een ingrediënt op je skincare-producten. Parfum is vaak een boosdoener. Je kan er baat bij hebben om zo puur mogelijke, natuurlijke producten te gebruiken met zo min mogelijk ingrediënten. Dat maakt het makkelijker om de boosdoener te achterhalen.

Bescherm je huid tegen de zon

Ook te veel blootstelling aan UV-straling kan jouw huid behoorlijk irriteren. Daarom is het belangrijk dat je gedurende het hele jaar jouw huid beschermt tegen de zon. Ook in de winter is het verstandig om een lichte SPF te smeren. In dat geval volstaat een dagcrème met een factor tussen de 15 en 20. Wanneer het buiten zonniger wordt en de zonkracht begint toe te nemen is het verstandig om dagelijks een factor tussen de 30 en 50 te smeren.

Vet

Blijf je huid voldoende hydrateren met een vette crème. Overdag gebruik je een dagcrème. Een nachtcrème is eigenlijk hetzelfde, maar dan nog een stukje vetter, omdat de crème in de nacht meer gelegenheid heeft om in te trekken. Als je veel last hebt van een gevoelige huid is het dus verstandig om een aparte dag- en nachtcrème te gebruiken.

Ga voorzichtig met je huid om

Ga zo voorzichtig mogelijk met je huid om. Probeer bijvoorbeeld om niet te heet te douchen en dep je gezicht na het douchen droog in plaats van dat je met de handdoek gaat zitten schrobben, dit kan irritatie verergeren. Als jij last hebt van een gevoelige huid is scrubben ook niet echt een goed idee, hoe lekker dit soms ook kan zijn. Scrubben kan de bovenste huidlaag verwijderen en dat zal bij jou op termijn alleen maar resulteren in nog meer roodheid, irritatie en misschien zelfs jeuk