Rotturdam
Image default
Dieren

Zorg voor het welzijn van je koeien

Het verbeteren van het welzijn van je koeien is van cruciaal belang als je wilt dat ze gezond en productief blijven. Het is belangrijk om te weten waar je op moet letten als je je vee op de best mogelijke manier wilt verzorgen. In dit artikel gaan we het hebben over een aantal zaken die je kunnen helpen om het welzijn van je vee te verbeteren, waaronder bijvoorbeeld het waterbed voor koeien, ligboxen, de juiste voerbakken en de juiste voeding. 

Waterbedden en ligboxen

Comfort is een belangrijk onderdeel van de verzorging van je koeien. Producten die kunnen zorgen voor een fijne omgeving voor je koeien, kun je eenvoudig vinden bij Van Winkoop en Zn. Producten als waterbedden en meadow matrassen dragen bijvoorbeeld bij aan de comfortabele en hygiënische omgeving die het vee nodig heeft om te rusten, maar ook om productief te kunnen zijn. Ze zullen ook helpen bij het voorkomen van schade aan de ledematen van je vee, omdat de stroming van het water de druk vermindert die het vee ondervindt wanneer het op harde oppervlakken ligt. Ligboxen kunnen net als waterbedden erg belangrijk zijn om de koeien te verzorgen. Ze bieden je koeien een comfortabel en veilig plek om te rusten. Bovendien zijn ze zeer hygiënisch, wat betekent dat ze gezonder zal zijn. Ook zorgen ligboxen ervoor dat je koeien warm en droog blijft, waardoor het minder kans heeft om ziektekiemen op te lopen.

De juiste voerbakken en juiste voeding 

Als je je koeien op de best mogelijke manier wilt verzorgen, is het belangrijk om de juiste voerbakken te gebruiken. Deze kunnen helpen om het eten van je vee georganiseerd te houden, wat betekent dat er minder vechtpartijen zullen zijn bij het voeren. Het is ook belangrijk om de juiste voeding kiezen. Als je koeien niet voldoende voedingsstoffen binnen krijgen, zullen ze minder productief zijn. Ze hebben voedingsstoffen nodig om gezond te blijven. Daarom is het belangrijk om voer met een hoog gehalte aan voedingsstoffen te kiezen, zoals groenvoer, gras en voedergranen. 

Zelf of door een professional 

Je bent bij Van Winkoop zeker van een goede klantenservice en een professionele behandeling: montage op locatie is bijvoorbeeld mogelijk. Als je zelf gespecialiseerd bent in montagewerk en veel kennis hebt van producten binnen de agrarische sector, zou je je hele stal natuurlijk zelf kunnen inrichten. Het is echter aan te raden om dit voor je te laten doen door professionals als je zelf te weinig expertise hebt.