Rotturdam
Image default
Vervoer en transport

Draadloze achteruitrijcamera’s

Er zijn genoeg verschillende soorten achteruitrijcamera’s om uit te kiezen. Niet elke camera is geschikt voor elke wagen, omdat elke wagen anders is, maar sommige camera’s zijn geschikter voor meer voertuigen dan anderen. Een zo’n achteruitrijcamera is de draadloze achteruitrijcamera. Een draadloze achteruitrijcamera brengt verschillende voordelen met zich mee, maar hoe werkt het precies?

 

Ten eerste zijn er twee verschillende soorten draadloze achteruitrijcamera’s. Analoge achteruitrijcamera’s en digitale achteruitrijcamera’s. Over het algemeen zijn digitale achteruitrijcamera’s, net zoals digitale radio’s, beter dan analoge achteruitrijcamera’s. Digitale achteruitrijcamera’s veroorzaken en ontvangen geen ruis en zijn gecodeerd, wat betekent dat in principe niemand mee kan kijken. Deze achteruitrijcamera set kopen komt met een digitale zender en een ontvanger. Het beeld dat de achteruitrijcamera ontvangt, wordt verstuurt naar de zender, die ook achterop de auto is bevestigd. Dit beeld wordt dan draadloos verstuurd naar de ontvanger die voorin de auto bij de monitor zit. 

 

Analoge achteruitrijcamera’s zijn eigenlijk alleen te gebruiken in situaties waarin het beeld van één camera verstuurd moet worden naar meerdere monitoren. Ook kan een analoge achteruitrijcamera nog gebruikt worden in een situatie waarin er normaal gesproken erg slecht signaal zou zijn. Het ‘voordeel’ aan analoge achteruitrijcamera’s is dat ze normaal erg veel ruis ondervinden. Dit betekent dat ze normaal gesproken vrij slechte beelden tonen, maar dit betekent ook dat waar een digitale achteruitrijcamera simpelweg niet zou werken, een analoge achteruitrijcamera slechts een slecht beeld weergeeft. Omdat het in de meeste gevallen beter is om een slecht signaal dan geen signaal te hebben, is een analoge achteruitrijcamera beter als je van tevoren al weet dat je in situaties terecht gaat komen waar je heel veel ruis ondervindt.

 

Draadloze achteruitrijcamera’s zijn vandaag de dag zeker geschikt om te gebruiken in plaats van bedrade achteruitrijcamera’s, hoewel bedrade achteruitrijcamera’s vaak toch wat betrouwbaarder zijn. Bedrade achteruitrijcamera’s hebben totaal geen last van ruis. Misschien is het dus het beste om alleen een draadloze achteruitrijcamera aan te schaffen als je zeker weet dat dat je enige optie is.

 

Voor meer info : bezoek de website