Rotturdam
Image default
Toerisme

gevaarlijkste wijken en gemeenten van Nederland

Wist jij dat er in 2020 volgens de politie bijna 800.000 misdrijven in Nederland gepleegd zijn? Dit gaat natuurlijk om kleine, maar ook om grote misdrijven. Maar alsnog zegt het veel over hoe gevaarlijk het kan zijn in Nederland, ook al denken we altijd dat Nederland zo’n veilig en klein land is. Het roept de volgende vraag op: wat zijn eigenlijk de 5 gevaarlijkste wijken en gemeenten in Nederland? Waar worden dus de meeste misdrijven gepleegd?

Welke gemeenten en wijken in Nederland zijn het gevaarlijkst?

Misschien verwacht je het niet, maar op nummer vijf staat de stad Eindhoven. In de hoofdstad van Brabant werden meer dan 15.000 misdrijven gepleegd. Verder heeft Eindhoven ook verschillende achterbuurten waar dus bovengemiddeld veel criminaliteit voorkomt. De gemeente Utrecht staat op nummer vier, dus niet alleen maar de stad. Al is de binnenstad van Utrecht nog steeds het gevaarlijkst van de gemeente Utrecht als het aankomt op (zware) misdrijven. Toch is er nog een behoorlijke afstand tussen de nummer vier, gemeente Utrecht en de top drie van gevaarlijkste wijken en gemeenten in Nederland. Deze zijn het gevaarlijkst.

 

Op nummer drie staat de stad Den Haag. Hier worden jaarlijks meer dan 35.000 misdrijven gepleegd. Den Haag staat er ook om bekend dat het meerdere buurten heeft waar veel criminaliteit plaatsvindt. Dus niet alleen in het centrum, maar ook bijvoorbeeld in de Schilderswijk. Maar Den Haag maakt het niet zo bont als de nummer twee en nummer één. Op de tweede plek van gevaarlijkste wijken en gemeenten in Nederland staat Rotterdam. Hier worden jaarlijks meer dan 50.000 misdrijven gepleegd. Dit zie je ook als je zoekt op 112 Rotterdam. Dagelijks zijn er in Rotterdam tientallen alarmeringen. Maar de stad waar de meeste criminaliteit plaatsvindt is natuurlijk de hoofdstad van Nederland: in het mooie Amsterdam.

Welke stad is het meest gevaarlijk in Nederland?

Amsterdam kan dan wel mooi zijn, er worden jaarlijks meer dan 70.000 misdrijven gepleegd. Deze top vijf is uiteraard een beetje subjectief, aangezien het ook verhoudingsgewijs is: in Amsterdam wonen simpelweg meer mensen dan in iedere andere stad. Maar nog steeds is het enorm veel: 70.000 misdrijven per jaar. Dat zijn een hoop misdrijven in Amsterdam die per dag worden gepleegd. Opvallend is dat in het centrum van Amsterdam een hoop misdrijven worden gepleegd. Zo worden bijvoorbeeld ook veel toeristen rondom De Dam beroofd van hun waardevolle spullen. Toeristen zijn in Amsterdam dan ook zeker heel vaak de dupe. Op deze site blijf je op de hoogte van de laatste alarmeringen in elke stad van Nederland.