Rotturdam
Image default
Toerisme

Bekijk het Rotterdamse havengebied met Spido

Bekijk het Rotterdamse havengebied met Spido

Het Rotterdamse haven is de modernste haven van de wereld en de grootste haven van Europa. Het is dan ook geen verrassing dat deze haven zeer de moeite waard is om vanaf het water te gaan bekijken. Met het Rotterdamse rederij Spido kun je tijdens een 75 minuten durende tocht alles te weten komen over dit machtige havengebied.

De geschiedenis van de Rotterdamse haven

Rond het jaar 1250 vestigen de eerste bewoners zich lang het riviertje de Rotte. Ze bouwen een dam in de rivier en noemen hun nieuwe dorpje Rotte-Dam. Al snel blijkt dat Rotte-Dam een ideale plek is om ladingen van zeeschepen over te laden op kleinere rivierboten. Als Rotterdam vervolgens stadsrechten krijgt en er een havenmeester aangesteld wordt, groeit de haven steeds harder. Met de aanleg van de Botlek en de Europoort groeit de haven van Rotterdam verder uit tot de grootste van de wereld.

Genoeg te zien in het Rotterdamse havengebied

Tijdens een rondvaart door de Rotterdamse haven is er genoeg te bekijken. Vanaf de comfortabele boot krijg je een prachtig zicht op de beroemde Rotterdamse skyline. Uiteraard vaart u ook langs de prachtige Rotterdamse werven en dokken. Ook krijgt u een uniek uitzicht op de hypermoderne overslag van duizenden containers. Tot slotte vaart u ook langs de voormalige vlaggenschip van de Holland Amerika Lijn: het stoomschip Rotterdam.

Een indrukwekkende rondvaart voor jong en oud

Een rondvaart door Rotterdam met Spido is een super leuk uitje voor jong en oud. De comfortabele boten zijn goed toegankelijk voor mensen in een rolstoel. Voor gezinnen is er een speciaal family ticket beschikbaar voor twee volwassen en twee kinderen van 4 tot 11 jaar. De kinderen ontvangen een leuk doe boek tijdens de rondvaart. Tijdens de rondvaart kunt u gebruik maken van de horeca op de boot. Voor groepen groter dan 20 personen is vooraf reserveren noodzakelijk. Kijk voor meer informatie over de rondvaarten van Spido op hun website.

https://www.spido.nl/