Rotturdam
Image default
Vakantie

Nederlanders moeten zich beter beschermen in de zomer!

Nederlanders moeten zichzelf beter beschermen tegen de zonnestralingen die vrijkomen bij zonnige dagen, dat stelt het KWF Kankerbestrijding. Uit recent grootschalig onderzoek is namelijk gebleken dat 90 % van onze bevolking aangeeft dat het insmeren tegen Uv-stralingen heel erg belangrijk is. Van deze mensen gebruikt maar 1 op de tien echt regelmatig zonnebrand, meer dan de helft smeert zich alleen in als hij/zij een dagje gaat varen met de boot of een dagje naar het strand gaat.

Dat er zo nu en dan onverstandig met de zon wordt omgegaan blijkt ook uit feit dat 36 procent van de ondervraagden zegt vorig jaar één of meerdere keren te zijn verbrand en dit is een grote risicofactor voor huidkanker beweren een aantal onderzoekers en tevens experts. De Uv-stralingen die vrijkomen van de zon kunnen een enorme invloed hebben op jou huid. Hoe vaker je huid is verbrand hoe groter de kans op huidkanker wordt. Maar het hoeft vooralsnog niet gevaarlijk te zijn, het dient voornamelijk als waarschuwing voor Nederlandse toeristen die deze zomer weer massaal naar de vakantieoorden toe trekken. Zorg en dus te allen tijde voor dat je je goed insmeert ook als je een dagje naar de stad gaat om te winkelen of als je lekker een balletje wilt slaan op de tennisbaan!

Bij het zoeken van een goede vakantiebestemming kan een vakantie vergelijker een belangrijke rol spelen. Vakanties vergelijker kan namelijk het verschillen van aanboden laten zien, je zult zo dus altijd voor de goedkoopste uitkomst komen te staan. Zeg nou eerlijk we willen toch allemaal zo min mogelijk geld kwijt zijn voor een zonvakantie. Je dient er wel rekening mee te houden dat de goedkoopste vakantie ook niet altijd tot de goede vakantiebestemmingen behoren maar dat weet je natuurlijk als je weinig kwijt bent, laat je dus altijd goed informeren!

 

Voor meer info : bezoek de website