Rotturdam
Image default
Vakantie

Lekker eten

Als je vakantie naar Griekenland hebt geboekt dan kan je nu uitkijken naar een aantal heerlijke maaltijden. Ik vind het eten daar zo lekker dat ik bijna spontaan een lastminute Griekenland zou boeken. De Griekse keuken kent een aantal goddelijke gerechten die waarschijnlijk door de Griekse god Dionysos aan ons zijn geschonken. Natuurlijk draagt ook het Griekse sfeertje en de heerlijke zon bij aan een geweldige beleving. Hieronder kan je het een en ander lezen over de lekkerste gerechten uit Griekenland.

Moussaka is een smakelijke ovenschotel. Het is een gerecht wat in de hele Balkan wordt gegeten maar het stamt origineel uit Griekenland. Het is een gerecht met gehakt, aardappelen, tomaten, courgette en aubergine. Natuurlijk mag ook de olijfolie niet ontbreken bij dit heerlijke gerecht. Om de ovenschotel een heerlijke krokantie te geven kan je bovenop een laagje kaas strooien.

Choriatiki salata is een griekse salade. Het is een gerecht wat bekend staat om zijn eenvoud. De basis bestaat uit een komkommer, tomaat, paprika een uitje, olijfolie en olijven. Verder nog een klein beetje azijn en sla. Natuurlijk mag de feta kaas niet ontbreken. Feta is een griekse kaas die word gemaakt met schapenmelk. Feta is wit, normaal gesproken in de vorm van vierkante plakken, en kan variëren van zacht tot halfhard met een prikkelende, zoutige smaak die varieert van mild tot scherp.

Tzatziki mag niet bij een grieks gerecht ontbreken. Het is een heerlijke saus op basis van Yoghurt en dat in combinatie met verfrissende komkommer, knoflook en andere kruiden. De saus is dus gemakkelijk te maken en past goed bij veel gerechten van vlees tot vis en van brood tot salade, je kan de saus erbij serveren als bijgerecht.

Gyros wordt vaak als fastfood gerecht gezien. Het is een traditioneel Grieks gerecht, wat bestaat uit vakensvlees wat in reepjes is gesneden en gekruid. Gyros eet men vaak op een pita broodje met salade en tzatziki.

Voor meer info : bezoek de website