Rotturdam
Image default
Vakantie

Alternatieve stedentrips

Barcelona, Berlijn, Londen, Parijs en Rome worden wel gezien als de ‘top 5 Europese steden’. Maar er bestaan ook minstens even leuke alternatieven voor deze steden, voor als je een keer wat anders wilt of op de kosten wilt letten. De populariteit van die grote steden leidt namelijk tot massa’s mensen die de prijs van hotelkamers opdrijven. Met een vakantievergelijker bespaar je trouwens sowieso een hoop geld. Hoe dan ook, we nemen de vijf alternatieven even kort met je door.

Als alternatief voor Barcelona kan je niet om Valencia heen. De stad van de sinaasappels ligt een paar honderd kilometer ten zuiden van Barcelona. Valencia staat net als Barcelona bekend om zijn vele kunstwerken en architectonische hoogstandjes. Het stadsstrand en de haven van Valencia zullen je reis helemaal compleet maken.

Voor Berlijn is de stad Hamburg een goed alternatief. Het is wat kleiner dan Berlijn, maar toont veel overeenkomsten op het gebied van cultuur. Daarnaast heeft deze dynamische stad fijne parken waar je zomers kunt uitrusten.

Liverpool als alternatief voor Londen, doen! Hoewel Londen een schitterende stad is, is het eigenlijk belachelijk duur. Liverpool, de stad van The Beatles, is ook erg leuk om te bezoeken tijdens een stedentrip. Liverpool wordt de laatste jaren getransformeerd van grauwe industriële stad naar een hippe plaats waar toeristen graag naar toekomen.

Lyon is een mooi alternatief voor Parijs. Cultuur kenmerkt Lyon door de vele festiviteiten die er in de zomermaanden te doen zijn. Het heeft een recent vernieuwd havengebied en heeft een hippe, trendy uitstraling.

Als alternatief voor Rome is Florence de aangewezen stad. Ook toeristisch, maar niet zo massaal als Rome. De Ponte Vecchio is de wereldberoemde brug die in Florence te vinden is. Daarna is er veel te zien op het gebied van kunst.

Dit zijn natuurlijk slechts suggesties, maar we willen maar aangeven dat er genoeg leuke alternatieven zijn voor de massale steden. Gebruiken van een vakantie vergelijker is overigens altijd aan te raden wanneer je op het geld let. Zo’n vergelijker legt het aanbod van de verschillende reisorganisaties naast elkaar zodat je jouw perfecte reis eruit kan pakken.

Voor meer info : bezoek de website