Rotturdam
Image default
Vakantie

Caravan voorbereidingen

In Nederland is het meer dan normaal om met de caravan op vakantie te gaan. Voor de beginnende caravanbestuurders is het erg belangrijk dat zij goed voorbereid en dus veilig op pad gaan. Met een caravan rijden is nog een hele kunst. Zeker wanneer je niet gewend bent om met een grote aanhanger te rijden.

 

Het is niet aan te raden om als beginnend bestuurder gelijk met een lange reis te beginnen. Wij raden altijd aan om eerst een een weekend met de caravan op pad te gaan om het rijden met de caravan goed onder de knie te krijgen. Je moet jezelf namelijk een heel andere rijstijl aanmeten. We raden aan om het achteruitrijden goed onder de knie te krijgen. Het is belangrijk om te onthouden dat Wanneer je achteruit rijdt je contra moet sturen. Wil jij naar links corrigeren moet je naar rechts sturen. Bij het achteruitrijden is het aan te raden om altijd een referentiepunt in de verte te kiezen voor jezelf. Wat je hierbij erg goed kan helpen is een achteruitrij camera. Vooral wanneer je een beginnend bestuurder bent is een achteruitrijcamera kopen zeer aan te raden.

 

Bij een caravan is ook de gewichtsverdeling erg belangrijk voor de veiligheid. Het is beter om zware spullen op de vloer te leggen, het beste is om dit zo dicht mogelijk bij de as te doen. De dakkasten kun je beter enkel vullen met lichte voorwerpen. Zwaardere spullen kun je beter niet in de dakkasten doen omdat de caravan dan de neiging krijgt om te gaan kantelen in de bochten. De bagage kan het beste evenredig verdeeld worden over de bankkasten. Zorg ook dat de watertanks niet onnodig gevuld blijven. Op deze manier bespaar je weer gewicht. De zware spullen die op de vloer liggen raden we wel aan om vast te maken. Je wilt natuurlijk niet dat de spullen tijdens het rijden de volledige caravan doorgaan.

 

Voor meer info : bezoek de website