Rotturdam
Image default
Aanbiedingen

Wat is FEM-analyse en hoe kan het uw bedrijf helpen?

Als u ooit hebt gehoord van Finite Element Method (FEM) analyse, hebt u zich misschien afgevraagd wat het is en hoe het uw bedrijf kan helpen. FEM-analyse is een krachtig hulpmiddel waarmee bedrijven complexe structuren en materialen kunnen analyseren. Het kan worden gebruikt om de kosten van productontwerp te verlagen en tegelijkertijd de kwaliteit en nauwkeurigheid van producten te verhogen. Lees snel verder en lees wat FEM-analyse is en hoe het uw bedrijf kan helpen. 

 

Wat is FEM-analyse? 

FEM-analyse is een numerieke methode om technische of natuurkundige problemen op te lossen door ze op te splitsen in vele kleine elementen die met elkaar verbonden zijn. Deze methode werd in de jaren 1940 ontwikkeld als een manier om het gedrag van complexe constructies zoals bruggen of vliegtuigvleugels te analyseren. Tegenwoordig is de FEM-analyse aangepast om veel verschillende soorten problemen op te lossen, zoals spanningstesten, modellering van warmteoverdracht, simulaties van vloeistofstromen, trillingsanalyse, beoordeling van de vermoeiingslevensduur, sterkteberekening en nog veel meer. 

 

De voordelen van het gebruik van FEM-analyse voor uw bedrijf 

Het gebruik van FEM-analyse voor het productontwerpproces van uw bedrijf kan vele voordelen opleveren; van kostenbesparing tot het verhogen van de nauwkeurigheid en kwaliteit van het product. Door gebruik te maken van FEM-software programma’s zoals ANSYS of ABAQUS met krachtige computers, kunnen ingenieurs snel het gedrag van hun ontwerpen onder verschillende omstandigheden simuleren zonder daadwerkelijk fysieke prototypes te bouwen. Dit betekent dat ze hun ontwerpen virtueel kunnen testen, voordat ze middelen inzetten om fysieke prototypes te bouwen. Bovendien kunnen deze simulaties meerdere malen worden uitgevoerd met verschillende inputs of randvoorwaarden, zodat ingenieurs hun ontwerpen snel en nauwkeurig kunnen optimaliseren zonder meerdere fysieke prototypes te hoeven bouwen. Dit leidt tot producten van hogere kwaliteit die sneller dan ooit ontworpen zijn!  

 

FEM-analyse is een zeer effectief numeriek hulpmiddel dat kan worden gebruikt om complexe materialen of structuren snel en nauwkeurig te analyseren. Door krachtige computerprogramma’s zoals ANSYS of ABAQUS met krachtige computers te gebruiken, kunnen ingenieurs tijd en geld besparen door hun ontwerpen te simuleren, voordat ze middelen inzetten om fysieke prototypes te bouwen. Bovendien kunnen ingenieurs hun ontwerpen sneller dan ooit tevoren optimaliseren, wat leidt tot producten van betere kwaliteit tegen een betaalbare prijs! Als u meer wilt weten over hoe uw bedrijf kan profiteren van de integratie van FEM in het productontwerpproces, neem dan vandaag nog contact met ons op!

 

https://hightechalliance.nl/