Rotturdam
Image default
Hobby en vrije tijd

Wat moet je echt niet missen tijdens een bezoek aan Rotterdam?

Rotterdam is als tweede stad van Nederland gelegen aan de Nieuwe Maas in de provincie Zuid-Holland. Rotterdam staat bekend om haar moderne architectuur, dynamische cultuur en diverse bezienswaardigheden. Genoeg om je ogen bij uit te kijken dus. Hieronder zetten wij een aantal bezienswaardigheden en activiteiten die je in ieder geval niet mag missen!

Bezoek het Rotterdams Kunstmuseum (Museum Boijmans Van Beuningen)

Het Rotterdams Kunstmuseum, oftewel het Museum Boijmans Van Beuningen is een museum voor beeldende kunst dat je kunt vinden aan het museumpark. In het museum vind je onder andere beeldende kunst, toegepaste kunst en design. Hun collectie aan tekeningen behoort tot de belangrijkste van de wereld.

Maak een rondvaart door de Rotterdamse haven

Een van de dingen waar Rotterdam bekend om staat is haar haven. Een rondvaart door Rotterdam is dan ook zeker de moeite waard. Zie een van de grootste havens ter wereld vanaf het water en bewonder de skyline van Rotterdam.

Ga dieren spotten bij Diergaarde Blijdorp

Sta je liever met beide benen stevig op de grond? Dan is een bezoek aan Diergaarde Blijdorp ook een leuk alternatief. Diergaarde Blijdorp is een van de oudste dierentuinen van Nederland en staat ook wel bekend als de Rotterdamse Diergaarde. Een van de bekendste bewoners van deze dierentuin is de gorilla Bokito, die in 2007 in het nieuws kwam na het verwonden van een bezoeker tijdens een ontsnappingspoging.

Bezoek het Maritiem museum

In het Maritiem Museum van Rotterdam kun je van alles te weten komen over de maritieme geschiedenis van de stad. Het museum bevindt zich aan de Leuvehaven en heeft een collectie vol met schepen, havenkranen en andere aan de haven gerelateerde objecten uit de periode tussen 1850 en 1970.

Wat is er nog meer te doen?

Nog meer tips nodig over wat er te doen is in Rotterdam? Kijk dan ook eens naar een wandeling langs de Maasboulevard, een fietstocht door de stad, een bezoek aan het Nederlands fotomuseum, een wandeling door het Kralingse bos, een uitstapje naar de Euromast, een kijkje in de Markthal of een bezoek aan het Cube House. Genoeg te zien en te doen in Rotterdam!

https://www.spido.nl/