Rotturdam
Image default
Vakantie

Gerlos

Een dorp in Oostenrijk waar bijna de volledige bevolking Nederlands spreekt? Ja het bestaat en het heet Gerlos. De toeristische hotspot voor wintersport in Oostenrijk! Van geweldige apres ski tot glooiende pistes het oord heeft alles voor een perfecte wintersport Oostenrijk.

Gerlos is gelegen in het skigebied Zillertal 3000. Een uitgestrekt gebied wat van Zell am Ziller naar Köningsleiten loopt. Tussen deze twee dorpen in ligt Gerlos. Het skigebied kent weliswaar veel rode pistes maar ze zijn prima te doen, ook voor de beginnende skiër. Er zijn leuke toevoegingen aan het gebied gedaan. Zo zijn er meerdere grote funparken waar freestyle skiër en boarders zich volledig uit kunnen leven en zijn er bijvoorbeeld ook tijdrit en slalom parcours uitgezet. Er staat zelfs een laser gun op de piste, niet om boetes uit te delen maar om te zien wie het hardst de berg af durft. Je kan de tijden en snelheden eenvoudig via je skipas en mobiele telefoon uitlezen. Zo krijg je ook een duidelijk beeld hoeveel hoogtemeters je hebt gemaakt en kan je de thuisblijvers nog jaloerser maken dat ze dit jaar niet mee waren gegaan. Het gebied leent zich ook door de combinatie van de verschillende dorpen uitstekend om tripjes te maken naar een ander dorp. De meeste pistes eindigen namelijk door middel van een van de vele dal afdalingen midden in een van de drie dorpen zodat je daar je lunchpauze kan houden.

Ook is de Après ski in Gerlos geen mislukking er is namelijk voor ieder wat wils. Je hebt de Seppi’s op de piste, een piste tent met een strandtent concept. Hippe muziek knalt uit de speakers terwijl het zonnetje heerlijk op je bol schijnt als jij geniet van een welverdiende borrel. Heb je de dal afdaling overleefd dan kan je bij de Chin Chin verder feesten. Als je langer wil doorhalen en niet van plan bent om de volgende dag om 7 uur weer op de piste te staan kan je je lol op in de Country Club, waar diverse Dj’s de dikste hits uit de speaker pompen terwijl de barman of barvrouw heerlijke shots voor jou klaarmaakt. Kortom Gerlos is zo wel op als off piste een geweldige ervaring!

Voor meer info : bezoek de website