Rotturdam
Image default
Beauty en verzorging

Het effect van botox

Staat u ook wel is voor de spiegel en vraagt u zichzelf af hoe je er weer een paar jaar jonger uit kan zien? Twijfel niet langer en laat die vervelende fronsrimpel verwijderen met behulp van een botox behandeling! Hoe werkt botox eigenlijk precies? Dit leest u hieronder.

Het middel botox wordt nog helemaal niet zo lang gebruikt in de cosmetische branche. Het middel werd wel al gebruikt met betrekking tot andere ingrepen zoals het voorkomen van migraine en overmatig zweten. Eigenlijk per toeval werd er toen ontdekt dat botox ook helpt tegen rimpels. Dit was voor de cosmetische industrie reden genoeg om met dit middel te gaan werken. Hoe kan het eigenlijk dat botox helpt rimpels te verwijderen?

Dit komt simpelweg door het feit dat botox de spieren waarmee het in contact komt laat ontspannen.  De spieren gaan ontspannen omdat botox de prikkeloverdracht van de zenuw naar de spier blokkeert. Geen zenuwoverdracht betekent geen spieraanspanning en dus ontspanning. Wanneer spieren in het gezicht ontspannen dan heeft dat als bijeffect dat de plooien in de huid verdwijnen. Hierdoor verdwijnen dus de rimpels in het gezicht en ziet u er echt weer een aantal jaren jonger uit.

Waarom is er eigenlijk zo’n grote behoefte in de samenleving aan cosmetische ingrepen zoals botox behandelingen? Dit komt doordat de mens de laatste decennia al op steeds jongere leeftijd te maken krijgt met rimpels. Dit is een rechtstreeks gevolg van de hectische maatschappij waarin wij ons begeven dat als bijeffect een hoop stress geeft. Door stress worden de spieren, dus ook die in het hoofd, meer aangespannen en hierdoor ontstaan rimpels. Mensen gaan er dus op steeds jongere leeftijd ouder uitzien terwijl ze mentaal gezien nog jong horen te zijn. Daarom zoeken steeds meer mensen bijvoorbeeld naar Botox in Rotterdam.

 

Voor meer info : bezoek de website