Rotturdam
Image default
Zakelijke dienstverlening

Investeringen doen door vorderingen verkopen

Binnen bedrijven hangt er ontzettend veel samen wanneer je kijkt naar het vermogen dat wordt gebruikt en de mate waarin er investeringen onderling en samen worden gedaan. Het is belangrijk dat er wordt gekeken naar de debiteuren van een onderneming. Dat zijn de bedrijven en / of consumenten die alsmaar de rekening of de factuur niet betalen en waardoor een onderneming zelf op een gegeven moment moet worden geremd in het doen van investeringen, omdat er geen zekerheid is over het geld dat nog betaald moet worden door de klanten. Het is erg onzeker en het zorgt ervoor dat misschien de successen van het bedrijf in het geding komen. Door middel van een juiste aanpak kan hier een stokje voor worden gestoken. Dat doe je bijvoorbeeld door een aantal vorderingen te verkopen.

Kosten voor bemiddeling

Je vorderingen verkopen geeft je dan een stuk rust, omdat je hiermee zeker weet dat het geld dat je van de klanten hoort te krijgen zal ontvangen. Je weet ook direct welk percentage je moet afdragen aan bemiddelingskosten voor het bedrijf en je loopt dus helemaal geen risico meer. Het geeft je als een ondernemer een veel zekerder bestaan voor het bedrijf en hiermee hoef je geen investeringen en daarmee successen mis te lopen. Het is belangrijk dat je hierbij wel kijkt naar het type klant en de vorm waarin je al hebt gevraagd om het bedrag te storten. Heb je bijvoorbeeld al betalingsherinneringen gestuurd of heb je al gekeken naar de eventuele reacties van de klant.

Risico verminderen

Door middel van vorderingen verkopen maak je het allemaal een stuk gemakkelijker voor jezelf. Je hebt natuurlijk geen zin om iedere keer te gaan wachten op het geld dat je van je klanten krijgt. Zonder enig risico verkoop je dan de vordering aan het bureau die daar achteraan gaat.