Rotturdam
Image default
Zakelijke dienstverlening

Met een PID meter kun je verschillende gassen detecteren

Om veilig te kunnen werken in een omgeving waar gassen kunnen vrijkomen kun je gebruik maken van een PID meter om de waardes te meten. Deze meter kan verschillende gassen tegelijk detecteren en kan ook gebruikt worden om vluchtige organische stoffen te ontdekken.

Gas meten voor de veiligheid

Als er gas kan vrijkomen tijdens de werkzaamheden wil dat natuurlijk niet meteen zeggen dat het ook gevaar oplevert voor de mensen die ermee werken. De hoeveelheid gas die vrijkomt mag tot een bepaalde hoogte komen voordat het echt gevaarlijk wordt. Deze hoogte is per soort gas bepaald bij wet. Als je gebruik maakt van een PID meter en met regelmaat meet hoeveel gas er vrijkomt zorg je er voor dat de situatie op de werkvloer veilig is maar ook blijft. Mocht je een te hoog percentage meten dan kunnen er direct maatregelen getroffen worden. Welke dit zijn staat in een bedrijf opgenomen in de veiligheidsvoorschriften.

Zorg dat je de juiste gas detectie meter kiest

Een PID meter gebruik je dus niet alleen in het geval van calamiteiten. De meter is in diverse uitvoeringen te koop en is niet goedkoop in aanschaf te noemen. Heb je interesse in een dergelijke meter maar weet je niet zeker of deze wel het meest geschikt is voor jouw onderneming en je er daadwerkelijk wat mee kunt doen? Kijk dan eens bij G4S wat je allemaal kunt met een PID meter maar vraag ook de nodige informatie aan. Zo weet je meteen of je een PID meter nodig hebt of wellicht ook aan een ander soort gasdetectie systeem voldoende hebt. Een PID meter kan ingesteld worden voor het meten van bepaalde soorten gassen dus zorg er altijd voor dat het apparaat kan doen waar jij het voor nodig hebt.

Voor meer info : bezoek de website