Rotturdam
Image default
Mode en Kleding

Wat kost een gemiddelde bh

Wat kost een gemiddelde bh

 

De kosten voor een bh kunnen flink uiteen lopen. Het is namelijk afhankelijk van tal van factoren. Het is daarom dus ook moeilijk te zeggen hoe duur een bh daadwerkelijk is. Wel kunnen we je een idee geven wat de verschillende type bh’s kosten en ook wat belangrijk is om op te letten tijdens het uitzoeken ervan. Ook is het goed te kijken naar wat voor jou nu belangrijk is en gaan we verder in op het aantal bh’s dat je als vrouw minimal in je kast moet hebben hangen. Kortom, een hoop te bespreken! Lees je mee?

 

Verschillende soorten bh’s

 

De eerste factor die bepaald hoe duur een bh is, dat is het type bh. Je kunt je voorstellen, dat wanneer je voor een eenvoudige plunge bh gaat, de kosten doorgaans lager liggen, dan wanneer je kiest voor een shock absorber bh voor tijdens het hardlopen. Het is daarom dus ook lastig in cijfers uit te drukken wat zo’n bh nu eigenlijk zal moeten kosten. Om je een idee te geven, betaal je gemiddeld voor een sport bh zo tussen de 20 – 60 euro. Zoals je ziet is dit een enorm verschil. Het verschil zit hem dus met name in kwaliteit en ook het type bh. Want des te beter de ondersteuning, des te hoger meestal te prijs.

 

Welke maat heb je?

 

Voor wie in een lingeriezaak komt, zal het vast wel eens zijn opgevallen, dat je hier niet iedere maat zomaar kunt vinden. Een lingeriezaak heeft namelijk meestal enkel de maten A t/m D en bij hoge uitzondering E. De reden hiervoor, is dat grotere maten vaak moeten voldoen aan aanvullende eisen en daarom ook zijn gemaakt van een ander soort materiaal. Hoe oneerlijk het ook klinkt, maar een vrouw met grotere borsten is doorgaans duurder uit tijdens de aankoop van een bh, dan wanneer je een kleinere, meer gemiddelde maat hebt. Wel is het juist bij een grote maat belangrijk te zorgen voor de juiste kwaliteit. Het maakt niet uit of je nu een normale of sportbh grote maat nodig hebt, in beide gevallen is het belangrijk dat je kiest voor kwaliteit.

 

Hoeveel bh’s heb je nodig?

 

In principe zou je aan twee bh’s genoeg kunnen hebben. Je draagt er natuurlijk maar één en de ander kan dan indien nodig in de was. Gemiddeld dragen vrouwen hun bh een dag of 4 om hem daarna of te wassen of uit te hangen om even te kunnen luchten. Je kunt dus beter twee duurdere bh’s kopen die je borsten goed ondersteunen, dan dat je kiest voor meerdere goedkope bh’s