Rotturdam
Image default
Woning en Tuin

Duitse keukens kopen: Waarom wel/niet?

De Duitse keuken worden steeds populairder in Nederland. Mensen schrikken van de geldbedragen die Nederlandse winkeliers voor hun keukens vragen. Vervolgens zoeken ze hun heil elders. Duitsland is een populaire bestemming als het gaat om het kopen van keukens. Mensen hopen hier terecht te kunnen voor keukens met eenzelfde kwaliteit en een lagere prijs. Het klinkt wel haast te mooi om waar te zijn, maar is dat ook zo? Zijn Duitse keukens werkelijk goedkoper en net zo goed? Lees verder om alles te weten te komen over Duitse keukens.

 

Waarom zou je Duitse keukens kopen?

Een Duitse keuken kun je kopen om geld te besparen. Sommige mensen beweren dat Duitse winkeliers hun klanten beter behandelen. Nederlanders zijn opdringerig en geven je het gevoel dat je een keuken moet kopen. Ook voor een uitstekende service moet je in Duitsland zijn, zo menen voorstanders van het kopen van Duitse keukens. Duitse keukens zijn veelal goedkoper dan Nederlandse keukens. Ook is het waar dat keukenverkopers uit Duitsland beleefd zijn.

 

Waarom zou je geen Duitse keukens kopen?

Dat neemt echter niet weg dat er geen nadelen zijn verbonden aan het kopen van Duitse keukens. Zo is de garantie vaak minder gunstig dan in Nederland. Zo ook de levering. Daar komt bij dat de verschillen in prijs ook weer niet zo groot zijn. Soms is het prijsverschil de autorit niet eens waard als je de benzinekosten erbij optelt. Een bezoek aan een Nederlandse keukenspecialist leert je dat Nederlandse verkopers ook weer niet zo verschrikkelijk veel verschillen van Duitse verkopers.

 

Woon je vlakbij Duitsland?

Er zijn ook nog praktische overwegingen. Waar woon je? Vlakbij Duitsland? Dan is de verleiding om even bij de buren te kijken vele malen groter dan als je in Zeeland woont. Ook als je slechte ervaringen hebt met het kopen van een keuken in Nederland, is het misschien de moeite waard het een keer in Duitsland te proberen. Wellicht zit je op het moment krap bij kas. Een kijkje nemen in Duitsland kan dan de moeite waard zijn. Dat neemt echter niet weg dat de verschillen ook weer niet zo groot zijn.

 

Conclusie

Er zijn dus zowel redenen te bedenken om in Nederland, als in Duitsland een keuken te kopen. Keukens uit Duitsland hebben voor-en nadelen. Het is hoogst persoonlijk welke voor-en nadelen doorslaggevend zijn in het besluit in welk land je een keuken gaat kopen. Het is belangrijk om niet te vergeten dat Nederland meer dan genoeg aanbod heeft. Er zit waarschijnlijk ook in Nederland wel iets voor je tussen. Neem anders eens een kijkje in een willekeurige showroom. Dan kun je deze showroomkeukens met eigen ogen zien. Bovendien zijn veel keukens in Nederland gemaakt in Duitsland. Op deze manier kun je het beste van twee werelden combineren. En misschien heb je wel helemaal geen zin in een eindeloze autorit naar Duitsland. Dat neemt niet weg dat Duitse keukens meestal goedkoper zijn. Je kunt dus eigenlijk zowel in Nederland als Duitsland terecht voor een eersteklas keuken.