Rotturdam
Image default
Woning en Tuin

Kunst bij opslagruimte Rotterdam

Een opslagruimte van Opslagmarkt in Rotterdam is afgelopen week opgefleurd met een kunstwerk van Robert Hagen. Het is de week van de vrede en gemeente Rotterdam heeft besloten de kunst hierbij te betrekken. In de hele stad worden kunstwerken tijdelijk of blijvend ten toon gesteld aan het publiek. De week van de vrede moet gaan om vrede in het algemeen. Het is niet direct gelinkt aan bevrijdingsdag, maar gaat meer over persoonlijke vrede en hedendaagse vrede.

Opslagruimte Rotterdam, punt van vrede

Het eerste kunstwerk kwam dus naast opslagruimte in Rotterdam. Dit kunstwerk is gemaakt door Robert Hagen. Het gaat om drie cirkels dat staat voor: vrijheid, volheid en geluk. ‘Deze termen vertellen een verhaal over vrede’, aldus Hagen. De reden voor deze locatie is omdat de opslagruimte een plek is waar het niet altijd vredig is geweest. De opslagruimte in Rotterdam is vaak de locatie geweest van vele criminele activiteiten. Politie heeft een lange strijd gevoerd met criminelen en na jaren van onrust hebben ze het eindelijk rustig gekregen. Dit feit was erg belangrijk voor de inwoners van Rotterdam. Criminelen hebben niet altijd het laatste woord. Als teken van de terugkerende rust ging het eerste kunstwerk naar opslagruimte in Rotterdam. ‘We zijn erg blij en trots dat we weer een normale sector zijn en niet meer geassocieerd te hoeven worden met criminele activiteiten’, aldus woordvoerder van Opslagmarkt Rotterdam.

Week van de vrede

De week van de vrede gaat verder dan alleen de opslagruimte. Er zal ook een ‘vrede festival’ worden georganiseerd. Dit zal speciaal de aandacht van jongeren moeten trekken. ‘Het is belangrijk dat de jongeren weten dat vrede niet vanzelfsprekend is. Ook is het belangrijk dat ze altijd zullen blijven vechten voor vrede, ook al gebeuren er dingen die hen bang zou kunnen maken.’ Ook vindt de organisatie van de week van de vrede het belangrijk dat de vrede echt gevierd wordt. En dit feest zal plaatsvinden op het vrede festival in Rotterdam. De rest van de week zal gaan om het tentoonstellen van kunstwerken. Ook zijn er op verschillende plaatsen in Rotterdam bloemen gelegd ter nagedachtenis van slachtoffers van geweld. ‘Niet iedereen ervaart vrede in zijn of haar leven, dus dit is een mooie herinnering hieraan.’

Voor meer info : bezoek de website