Rotturdam
Image default
Woning en Tuin

Mijn appartement verkopen hoe doe ik dat?

Ben je in het bezit van een appartement die je op dit moment verhuurt? Dan heb jij je geld hierin belegd om er maandelijks extra inkomsten uit te halen. Nu heb je besloten om het toch te gaan verkopen omdat je bijvoorbeeld een nieuw beleggingspand wilt kopen en hier geld voor nodig hebt, of je denkt dat dit de beste tijd is om te verkopen. Dit is inderdaad een goede periode om je appartement te verkopen. De huizenprijzen zijn ondanks de corona crisis blijven stijgen. Wat de reden ook is, hieronder lees je een aantal opties die je kunnen helpen bij het verkopen van je appartement. 

Waarom wil je verkopen?

Een appartement verhuren heeft een aantrekkelijk rendement, omdat je extra inkomsten genereert. Dit komt mede door het belastingstelsel, dat huurinkomsten uit een privé investering belast in box 3 tegen een tarief van 1,2%. Toch is het verhuren van een appartement niet altijd zo makkelijk als mensen vaak denken. Jij bent de huisbaas en dus verantwoordelijk voor reparatie en onderhoud aan het pand. Er kunnen problemen ontstaan met de huurders, door wanbetaling of andere problemen. Vind je de huurinkomsten niet hoog genoeg en wil je deze eigenlijk verhogen? Dat heb je helaas pech, want je mag niet zomaar de huur verhogen. Huurders worden goed beschermd door de Nederlandse wet en hebben veel rechten. De wet heeft bepaald dat de huur maar één keer per jaar met een paar procent mag worden verhoogd. Genoeg redenen dus om nu je verhuurde appartement te verkopen.  

Verhuurd appartement verkopen

Je appartement verkopen mag op elk gewenst moment, alleen betekent dit niet dat je huurder het appartement bij de verkoop moet verlaten. Volgens de Nederlandse wet mag bij de verkoop van een pand geen huurcontract gebroken worden. Wanneer je besluit je appartement te verkopen, doe je dit dus inclusief alle lopende huurcontracten. Omdat jouw appartement een huurder heeft betekent dit helaas wel dat er waarschijnlijk minder potentiële kopers zijn.  Veel particulieren kopers willen juist een woning kopen om zelf in te wonen en zijn niet geïnteresseerd in een woning met huurders. 

Verkopen aan vastgoedinvesteerder

Je kan ervoor kiezen om je verhuurde appartement te verkopen aan een partij die in vastgoed investeert. Een vastgoedinvesteerder koopt je appartement en neemt hierbij gelijk het huurcontract over. Bij het verkopen aan zo’n partij zijn er aan beide kanten geen makelaars bij betrokken.Een voordeel hiervan is dat er geen onzekerheden zijn omtrent een financieringsvoorbehoud en geen notariskosten. De gemaakte notariskosten zijn voor de kopende partij in dit geval. Ook kunnen er flexibele voorwaarden opgesteld worden wat betreft de leverdatum. Vaak wil een vastgoedinvesteerder het appartement komen bezichtigen zodat ze een juiste inschatting kunnen maken van de waarde. Wanneer bezichtigen niet mogelijk is, is het in sommige gevallen ook mogelijk om dit op afstand te doen. Vervolgens doet deze partij een geheel vrijblijvend bod op uw appartement. 

DamBorg is een vastgoedinvesteerder die je hierbij kan helpen. Ze zijn geïnteresseerd in het kopen van appartementen en beleggingspanden. Verkopen aan DamBorg betekent een snel en soepel proces. Neem contact op voor een volledig vrijblijvend bod op uw appartement, ze helpen u graag verder!