Rotturdam
Image default
Bedrijven

Voetverzorgingstips voor sporters van de podotherapeut

Als atleet doe je er natuurlijk alles aan om je gedegen voor te bereiden op de aankomende wedstrijd. Of misschien train je gewoon voor het pure plezier om een goede atleet te worden. Je zorgt er uiteraard voor om de juiste voeding te eten en voldoende nachtrust te krijgen om er een gezonde levensstijl op na te houden. Maar hoe zit het eigenlijk met je voeten? De podotherapeut, de specialist op het gebied van voeten, kan je hier alles over vertellen. Hier zijn een paar tips voor voetverzorging die de podotherapeut je aanbeveelt. 

Zorg voor een goede voethygiëne 

Misschien klinkt deze eerste tip ietwat vanzelfsprekend, maar het kan tegelijkertijd erg gemakkelijk vergeten worden! Een goede voetverzorging betekent namelijk dat je meer doet dan alleen een dagelijkse douche om je voeten gezond en schoon te houden. Bij het schoonmaken van je voeten, maak gebruik van een zachte neutrale zeep en reinig goed tussen je tenen. Voordat je de badkamer uitstapt, droog je voeten volledig af. Op deze manier voorkom je dat schimmels en bacteriën de kans krijgen om zich te nestelen op je voethuid. Zorg er bovendien voor om je sokken vaak te wisselen, helemaal als je meerdere keren per dag traint en te maken krijgt met zwetende voeten. Mocht je veel last hebben van voeten die zweten, probeer dan gebruik te maken van speciale sokken met vocht afvoerende eigenschappen. 

Luister goed naar je lichaam 

Een van de meest voorkomende oorzaken van voetblessures is overbelasting. De herhaaldelijke druk op je voeten kunnen namelijk leiden tot verstuikingen, verrekkingen en andere voet gerelateerde problemen. Begin daarom langzaam met je training en zorg ervoor dat je een warming-up doet om je lichaam te laten wennen om aan de slag te gaan met het echte werk. Mocht je een pijn beginnen te voelen, stop dan zo snel mogelijk met je training voordat je verdere schade aanricht. 

Heb je last van een voortdurende pijn in je voeten of gewrichten? Dan is het aanbevolen om professionele hulp te zoeken die je kan helpen met het vinden en uitvoeren van een passende oplossing. Kijk op Hallux Voetexperts voor meer informatie. 

Kies de juiste schoenen 

Er is een reden waarom er voor elke sport speciale sportschoenen worden gemaakt. Het dragen van de juiste sportschoen voor jouw specifieke sportactiviteiten kan niet alleen het comfort en je sportprestaties verbeteren maar zal bovendien helpen om blessures te voorkomen. Veel sporten kan namelijk een enorme druk leggen op je voeten, enkels en benen. Denk maar aan herhaaldelijke schokken, plotselinge bewegingen en overbelasting die leiden tot typische sportblessures die met het juiste paar schoenen aanzienlijk kunnen worden verminderd. 

Ben je op zoek naar meer professioneel advies van een podotherapeut bij jou in de buurt, zoek dan op Podotherapie Rotterdam om direct een afspraak te maken. 

https://hallux-groep.nl/podotherapie-rotterdam/

Gerelateerde artikelen

Jouw talenkennis uitbreiden met gebarentaal

Mensen verkopen huis in Rotterdam steeds vaker via woning opkoper

Cognitieve capaciteitentest