Rotturdam
Image default
Bedrijven

Alles wat je moet weten over kleding bedrukken

Er zijn veel technieken voor bedrukken kleding Den Haag. Een van de methoden die je moet proberen is DTF Printing of Direct to Film Printing. Wanneer je deze techniek toepast, moet je een full colour afbeelding op een transparante achtergrond printen. Vervolgens kan de afbeelding op het textiel worden overgebracht. Deze techniek kan in verschillende soorten materialen worden toegepast. Je kunt de afbeelding bijvoorbeeld afdrukken op katoen, nylon, polyester, viscose, leer en andere stoffen. Het resultaat van het printen is dan rekbaar. De kwaliteit van de bedrukking is uitstekend omdat deze langer mee kan gaan, zelfs als je de kleding vaak wast.

De manier waarop DTF-afdrukken werkt

De DTF-druktechniek is veelzijdig omdat je deze methode kunt gebruiken voor het bedrukken van vele soorten kleding. Je kunt de afbeelding afdrukken op shirts of T-shirts. Je moet eerst het ontwerp van de afbeelding maken. Vervolgens kun je deze afbeelding afdrukken op een PET-folie. De PET-folie wordt geleverd via een container met het poeder. De volgende stap is het overbrengen van de afbeelding met behulp van een hittepers. Dit drukproces is milieuvriendelijk. Bovendien kan deze methode in elk type stof werken.

Welke apparatuur heb je nodig voor DTF-afdrukken?

Als je wilt beginnen met het bedrukken van kleding met behulp van de DTF-techniek, moet je wat apparatuur voorbereiden. Eerst moet je een DTF-printer aanschaffen. Deze printer gebruikt PET-films als media om het beeld over te brengen. Dan heb je software nodig voor de printer. Deze software heeft invloed op het afdrukresultaat en de kleur prestaties. Vervolgens moet je smeltlijm poeder bereiden. Dit korrelige product kan het gekleurde pigment aan het oppervlak van de stof binden. Je hebt ook een droogoven nodig om het poeder te smelten. Als deze oven niet beschikbaar is, kun je deze vervangen door een hittepers machine.

De voordelen van het gebruik van DTF-afdrukken

DTF-printen is een aanbevolen printtechniek omdat het veel voordelen biedt. Ten eerste kun je deze methode gebruiken om op verschillende soorten stof te printen. In tegenstelling tot DTG-afdrukken, dat alleen voor katoen wordt gebruikt, kun je DTF-afdrukken gebruiken voor nylon, polyester, katoen, viscose en zelfs leer. Het resultaat van DTF-printen is van hoge kwaliteit. Je kunt de bedrukking vele malen wassen en de kwaliteit gaat niet achteruit. Het duurt niet lang om het afdrukproces te voltooien. Daarnaast gebruik je de DTF printer voor het bedrukken van witte of donkere kleding. Ten slotte is het type inkt en het drukproces milieuvriendelijk.