Rotturdam
Image default
Bedrijven

Wanneer en waar Gemeente Rotterdam je kerstboom komt ophalen in 2021

De feestdagen zijn eigenlijk niet compleet zonder een kerstboom. Ondanks de opkomst van de kunstboom worden er jaarlijks nog steeds honderdduizenden echte kerstbomen gekocht in heel Nederland, in Rotterdam zijn dat er zo’n 50.000. Niet zo gek, dat mensen zoveel bomen kopen. Webshop die echte kerstbomen in Rotterdam thuisbezorgen: kerstboomthuisgeleverd.nl

Traditiegetrouw gaat de kerstboom na 6 januari weer de deur uit. Anderen kiezen ervoor de boom pas weg te doen als er naalden uit beginnen te vallen. Hoe dan ook, je moet op een bepaald moment weer van je kerstboom af zien te komen. Gelukkig helpt de gemeente Rotterdam je hierbij een handje.

Wanneer wordt in 2021 de kerstboom opgehaald in Rotterdam? 

Dit jaar kun je vanaf het begin van januari tot en met 14 januari je kerstboom aan straat plaatsen in Rotterdam. Leg de boom naast de wijkcontainer (niet op de containerplaat) of op de plek waar je je huiscontainer plaatst. De kerstbomen worden dan apart opgehaald zodat ze verwerkt kunnen worden tot compost. 

Een paar regels 

Om te zorgen dat de Gemeente Rotterdam in 2021 ook jouw kerstboom ophaalt en kan verwerken zijn er een paar regels. Allereerst is het belangrijk om de boom op de juiste plek te plaatsen, dus op de plek waar je een thuiscontainer plaatst of bij de wijkcontainer, maar niet op de containerplaat. Plaats de boom bovendien pas na de jaarwisseling om te voorkomen dat de bomen gebruikt worden om in brand te steken.

Voorkom milieuverontreiniging

De gemeente Rotterdam haalt je kerstboom in 2021 ook weer apart op zodat die verwerkt kan worden tot compost of bodembedekking. Dit is echter alleen mogelijk als er geen versiering meer in de boom hangt. Dat betekent niet alleen dat alle ballen en slingers uit de boom gehaald moeten worden, maar ook glitter en nepsneeuw. Als een boom wel versiering heeft, wordt hij niet verwerkt als groenafval.

Duurzame alternatieven

Wil je liever kiezen voor een duurzamer alternatief waarbij minder afval geprocedeerd wordt dan zijn er een aantal alternatieven. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kerstboom met kluit om te herplanten, maar dat is niet voor iedereen in Rotterdam een optie. Je kunt er ook voor kiezen om een kerstboom te adopteren bij Adopteer een Kerstboom. Na de kerst breng je de boom weer terug naar de kweker waar hij herplant wordt voor volgend jaar. Oh, en wist je dat een kunstkerstboom soms duurzamer is dan een echte boom? Hoe langer de boom mee gaat, des te duurzamer hij is.