Rotturdam
Image default
Bedrijven

Enkele printersoorten

Printers zijn apparaten die je in vrijwel elk bedrijf wel kan vinden en ook thuis vaak niet te missen is. Ze worden gebruikt om papier uit te printen met wat je ook maar wilt op het papier. Voor bedrijven is het belangrijk om te weten welke printers, en dan vooral wat voor soort printers, er op de markt zijn. Er zijn verschillende soorten printers met verschillende eigenschappen die geschikt zijn voor verschillende situaties, iets wat veel mensen niet zal verbazen maar ook iets waar weinig mensen echt over na hebben gedacht.

 

Je hebt laserprinters, inkjetprinters, thermische overdrachtsprinters, thermische printers, matrixprinters, regeldrukkers en margrietwielprinters. 

 

Margrietwielprinters zijn bijzonder ouderwetse printers die meer weg hebben van typemachines dan moderne printers. De kwaliteit van de letters is goed, maar een margrietwielprinter is ook traag en luid en vandaag de dag simpel te oubollig.

 

Een regeldrukker is ook een bijzonder ouderwetse printer die eigenlijk niet meer wordt gebruikt. Een regeldrukker, net zoals een margrietwielprinter, lijkt nogal op een typemachine. Waar het verschilt van een typemachine is dat de typemachine tegen het papier aanslaat en bij een regeldrukker wordt het papier tegen de regeldrukker aangeslagen. Regeldrukkers zijn relatief snel, maar zijn ook zeer luid, niet bijzonder mooi en beschikken net zoals margrietwielprinters slechts over één lettertype.

 

Een matrixprinter is ook weer een vrij ouderwets model. Dit model werkt in tegenstelling tot de margrietwielprinter en de regeldrukker met pinnetjes met inkt erop, waar margrietwielprinters en regeldrukkers een lint hadden met letters erop. Dit zorgt ervoor dat een matrixprinter ook afbeeldingen kan printen. Dit model is echter ook al verouderd. Het is traag en luidruchtig, maar het wordt nog gebruikt op plekken waar er veel doordrukpapier wordt gebruikt.

 

Thermische overdrachtsprinters zijn printers die kleurstoffen in de vorm van gekleurde was overbrengen op het papier met behulp van warmte of een folie. Daarom staat het ook wel bekend als een hot foil printer.

 

Voor meer info : bezoek de website