Rotturdam
Image default
Bedrijven

Het voordeel van een rieten dak

Ziet u ook wel eens een rieten dak en denkt u goh, wat is dat een prachtige toevoeging aan dat huis? Overweeg dan eens zelf om een rieten dak aan te schaffen. Dit is een fantastische investering waar u gemakkelijk 25 jaar plezier van kunt hebben. Het onderhoud van een rieten dak is erg gemakkelijk en als u het niet zelf doet hoeft dit ook niet duur te zijn. Bij aankoop van een rieten dak zijn er veel garanties en tegenwoordig hoeft u ook niet meer bang te zijn voor verhoogd risico op brand.

Een goed rieten dak gaat vaak 25 tot 35 jaar mee, maar het komt voor dat dit meer dan 50 jaar kan zijn! Bij het kiezen tussen verschillende constructiemethoden moet u nagaan wat voor u de beste opties zijn. Er zijn namelijk voor- en nadelen van de twee soorten constructies die u moet overwegen. De twee soorten constructies zijn een traditionele open constructie en een vrij nieuwe gesloten constructie die nu al 25 jaar toegepast wordt. 

De belangrijkste vraag die u waarschijnlijk heeft is “wat kost een rieten dak?” Het antwoord verschilt per rietdekker, maar houd ook rekening met preventief onderhoud om algen van uw mooie dak af te houden en zo de levensduur te verlengen. Rieten daken zijn trendy en een ware investering in uw huis en de toekomst, want de waarde van uw huis kan hierdoor behoorlijk omhoog schieten. Op zo’n rieten dak zit vaak tot wel 10 jaar garantie en voor brand hoeft u ook niet meer bang te zijn. Bovendien kost het tegenwoordig evenveel om woning te verzekeren tegen brand als een woning met dakpannen, omdat er met een gesloten dakconstructie een extra niveau van veiligheid aan uw huis wordt toegevoegd. Let wel op dat rieten daken na verloop van tijd verkleuren! Hier is niets aan te doen. 

Voor meer info : bezoek de website