Rotturdam
Image default
Bedrijven

De voordelen van loonuitbesteding

De voordelen van loonuitbesteding

Een eigen bedrijf opzetten heeft nogal wat voeten in de aarde. Waar je vroeger bij je bijbaantje altijd alles kon vragen aan die ene collega die alles wist, ben jij nu diegene met de meeste kennis van je eigen bedrijf. Hier komt ook bij dat alle werkzaamheden nu tot jouw portfolio behoren, waaronder salarisverwerking. Het tijdig en juist uitbetalen van de salarissen van de werknemers is enorm belangrijk, de medewerkers zijn namelijk de kern van het bedrijf: zonder hen loopt de onderneming niet.

Het verwerken van salarisstroken en uitbetalingen kan erg veel tijd in beslag nemen. Ook is het een enorm lastige taak wanneer je niet thuis bent in de financiële sector: een foutje is snel gemaakt. Dit zal dan echter wel resulteren in een fout in de uitbetaling: je bent of te veel geld kwijt of de medewerker in kwestie ontvangt te weinig salaris. In dit laatste geval loop je het risico medewerkers kwijt te raken door nalatigheid in het verwerken van de salarissen.

Deze risico’s kunnen een reden vormen om te kiezen voor loonadministratie uitbesteden. Op deze manier wordt er kostbare tijd bespaard die elders beter besteed kan worden, bijvoorbeeld in het opzetten van nieuwe concepten voor het bedrijf. Het uitbesteden van de loonadministratie kent naast de tijdwinst nog een aantal voordelen. Veel bedrijven bieden naast de verwerking van de salarissen ook een aantal andere human resource gerelateerde aspecten. Zo zijn er bedrijven die een complete app aanbieden bij hun service, waarin ook verlof, vrije dagen en ziektedagen in behandeld kunnen worden. Dit geeft een overzichtelijk gevoel voor zowel de werknemer als werkgever. Bij het in zee gaan met een loonverwerkingsbedrijf wordt er ook gedacht aan communicatie tussen onderneming en verwerkingsbedrijf. De medewerkers van het verwerkingsbedrijf zijn vaak de hele dag bereikbaar: telefonisch, webbased of per mail. Dit zorgt ervoor dat er snel gecommuniceerd kan worden tussen beide partijen en eventuele misverstanden snel en effectief worden opgelost.

Voor meer info : bezoek de website

Gerelateerde artikelen

Het voordeel van een rieten dak

Vier redenen om te kiezen voor een kantoor in Rotterdam via De Mik bedrijfshuisvesting

Wat is hsp precies?