Rotturdam
Image default
Bedrijven

Verschillende manieren van groene stroom

De wereld is aan het veranderen en dat merken we allemaal, de fossiele brandstoffen in de wereld zijn aan het opraken en bovendien is de aarde aan het opwarmen. Dit is een ongunstige ontwikkeling voor de wereld en voor de mensheid. Hierdoor is er een verandering nodig in ons energiebeleid. Het is dus nodig dat er minder fossiele brandstoffen worden gebruikt en meer groene energie wordt opgewekt.

Wat wordt er verstaan onder groene energie? Onder groene energie vallen zonne-energie, windenergie en waterenergie. Al deze vormen van ‘energy systems‘ zorgen maar voor 5,9 procent van de totale energieverbruik in Nederland. Dit is bij lange na niet genoeg en het is dus nodig dat er meer zonnepanelen en dergelijken worden gebruikt in de wereld en in Nederland.

Wat kunnen particulieren doen? Particulieren kunnen overwegen om bijvoorbeeld zonnepanelen op hun dak te plaatsen, dit is 1 van de meest voorkomende acties die particulieren ondernemen om hun steentje bij te dragen aan deze ontwikkeling. Er komt ongeveer 225kWh zonnestroom uit 1 zonnepaneel, het gemiddelde stroomverbruik per gezin komt neer op 3500 kWh, om dit te behalen zijn er ongeveer 16 zonnepanelen nodig. Dit komt neer op ongeveer 8000 Euro aan de zonnepanelen prijs.

Zijn deze kosten niet vrij hoog? Zonnepanelen zijn een investering voor de toekomst, hierbij moet u denken aan de lange termijn en ook aan het feit dat er minder kosten verbonden zullen zijn aan uw energierekening. Als u opgewekte energie overhoud kan dit ook worden verkocht aan de energiemaatschappij en kan er geld worden bespaard.

Ook op het zakelijke gebied zijn zonnepanelen wellicht een gunstige investering. Hierdoor wordt het aanzien van uw bedrijf groter omdat u groen werkt en groene stroom opwekt door middel van zonnepanelen. Ook kunnen de kosten voor het stroomverbruik lager worden omdat er door de zonnepanelen energie wordt opgewekt voor gebruik door het bedrijf.

 

Voor meer info : bezoek de website